Reparații folii auto

Nu încercați să înlocuiți, să reparați sau să dețineți geamuri pentru ferestrele auto, dacă nu sunteți un profesionist. Acest tip de proiect de bricolaj se poate dovedi a fi periculos, iar rezultatele nu durează foarte mult. Pune-ți siguranța și mașina în mâinile profesioniștilor. Sticla auto aftermarket poate veni din două locuri. Primul este că o altă companie decât producătorul original a creat sticla pentru a se potrivi cu anumite vehicule. Al doilea tip de sticlă auto aftermarket provine de la OEM, dar a fost creat pe o altă linie de producție. Din cauza acestor două diferențe, unele tipuri de sticlă auto aftermarket pot ajunge la aceeași calitate ca și sticla OEM, în timp ce altele sunt de calitate mai slabă.

Istoria ferestrelor auto

La sfârșitul anilor 1950, oamenii au început să folosească sticla complet temperată ca sticlă de parbriz. Cu toate acestea, s-a constatat ulterior că, odată ce sticla s-a spart, fragmentele din sticla complet temperată nu au putut garanta vederea șoferului. În plus, particulele mici și resturile provoacă daune grave ochilor, ceea ce face ca șoferul să nu poată lua măsuri de frânare eficiente, ceea ce duce la apariția unor accidente secundare. În anii ’60, oamenii au stipulat că nu trebuie folosită toată sticla temperată ca sticlă de parbriz, ceea ce a redus considerabil pierderile cauzate de sticlă. Există trei tipuri principale de sticlă auto. Sticla temperată este un fel de sticlă de înaltă rezistență. Are o bună rezistență la presiunea vântului, rezistență la frig și la căldură și la șocuri.

Iar la un nou tip de sticlă temperată, atunci când se sparge, fisurile din sticlă pot fi ținute împreună. În același timp, câmpul vizual al șoferului nu poate fi afectat.

Pentru schimburile de ferestre sau reparațiile ferestrelor, ar fi indicat sa apelați la un service de profesioniști și sa nu faceți dumneavoastră acest lucru acasă.