Istoria asamblării mașinilor

În 1908, Henry Ford a început producția automobilului Model T. Pe baza designului său original Model A fabricat pentru prima dată în 1903, Modelul T a avut nevoie de cinci ani pentru a se dezvolta.

Istoria asamblării mașinilor

Creația sa a inaugurat ceea ce știm astăzi ca linie de asamblare a producției de masă. Această idee revoluționară s-a bazat pe conceptul de a asambla pur și simplu piese componente interschimbabile. Înainte de această dată, autocarele și cărucioarele fuseseră construite manual în număr mic de către meșteri specializați, care rareori dublau o anumită unitate.

Designul inovator al Ford a redus numărul de piese necesare, precum și numărul de montatori calificați care au format întotdeauna cea mai mare parte a operației de asamblare, oferind lui Ford un avantaj extraordinar față de concurența sa.

Asamblarea de mașini nu este o muncă ușoară și nu o poate face oricine. Au fost oameni învățați și care au ajuns profesioniști pe acest domeniu, pentru că ei deja cunosc toate componentele unei mașini când se asamblează.

În timp ce unele piese sunt montate individual, multe componente ajung la linia deja montată, cum ar fi frâne sau grupuri de instrumente.

Cunoscute ca subansambluri, acestea sunt instalate în vehicul ca unități complete. Unele subansambluri sunt produse pe propriile linii mai mici de asamblare din interiorul uzinei, în timp ce altele vin de la furnizori. Liniile interne și transporturile de furnizori trebuie să fie coordonate, astfel încât există suficiente subansambluri gata pentru numărul de mașini construite în acea zi.

În acest domeniu, oamenii nu asamblează mașinile într-o locație oarecare. Mașinile se fac într-un service special creat pentru acest lucru. Service-urile din acest domeniu oferă anumite servicii de asamblare a mașinilor, cum ar fi: Mentenanță, asamblarea mașinilor speciale, dezasamblarea, relocarea, depozitare&transport, și traduceri tehnice. Toate acestea le puteți găsi doar la un service specializat.